04 December 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Liten bokmässa på Sjöängen

På lördag (12 oktober) arrangeras ”Läsfest – Askersund läser och skriver” på Sjöängen i Askersund. Läsfesten är en liten bokmässa med stort utbud av författare, samtal om böcker, tips till blivande författare, med mera.

Årets upplaga av Läsfest är den andra efter premiären förra året och precis som då blir det möjligt för besökarna att träffa författare, både lokala och rikskända. En som återkommer även i år är askersundsbördiga Johan Wren, som presenterar sin andra fantasyroman i serien ”Sägnen om Amornia”. 

– Johan lanserade sin debutroman ”Stenbrons hemlighet” på förra årets Läsfest och senare i höst släpps uppföljaren ”Den röda spiran”. Förra året hade han med sig en livs levande version av sin hjältinna Agnes och i år kommer besökarna få träffa seriens onda figur Naz-Halham, som kommer att gestaltas av Roger ”Fikon” Karlsson, känd från SVT:s ”Tjuv & Polis”, berättar Annika Restadh, enhetschef för kultur och aktivitet på Askersunds kommun. 

Andra kända namn som medverkar under Läsfesten är Marcus Lutteman, som kommer att hålla en föreläsning om att skriva i olika genrer, samt musikern Ted Ström och skådespelaren Jan Koldenius, som båda numera även är författare. 

40 utställare

Med på Läsfest är totalt ett 40-tal utställare. Det blir även paneler om skrivande, musikframträdanden och litterära presentationer i Läsfestens eget café.

Läsfesten arrangeras på Sjöängen i Askersund klockan 10-15. Fri entré. 

Arrangörer är Askersunds bibliotek, ABF i Örebro län, Region Örebro län och Bok och Papper i Askersund med stöd av Statens kulturråd och Adolf Lindgrens stiftelse. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-08 19:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.