28 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Datorspel i skift på Sjöängen

Datorspel för hela slanten på Sjöängen. På storbildsskärm i lokalen varvas det med att visas info, turneringsscheman och status under tävlingarna. Foto: Pontus Alared.Datorspel för hela slanten på Sjöängen. På storbildsskärm i lokalen varvas det med att visas info, turneringsscheman och status under tävlingarna. Foto: Pontus Alared.

I helgen pågår LAN med datorspel på Sjöängen i Askersund med deltagare från Mellansverige.

Från fredag till och med söndag finns 64 deltagare från Mellansverige på plats för att spela datorspel. Arrangör är Askersund LAN (A-LAN) som tidigare ordnat med liknande event.

Spelar i skift

- Det är spel i princip dygnet runt, man sover olika tider, berättar Pontus Alared, vice ordförande i A-LAN.
Ett LAN innebär att ett antal datoranvändare träffas och kopplar samman datorerna i LAN, alltså ett lokalt nätverk, för att spela datorspel mot varandra. (LAN står för Local Area Network.)

Byggt datorerna själva

Datorer och ett myller av kablar fyller lokalen på Sjöängen.

- Många som deltar på vårt LAN har byggt sina egna datorer, vilket innebär att man köper alla komponenter som behövs till en fungerande dator och skruvar sedan ihop detta på egen hand. Det betyder att nästan alla datorer faktiskt är unika, förklarar Pontus Alared.

Att bygga sin egen dator är vanligt bland "gamers" .

- Det gör att man kan prioritera mellan prestanda, lagring etcetera, samtidigt som man får ut mer för pengarna.

Skräckspel på allhelgona

På storbildskärmen i lokalen visas info, turneringsscheman och status under tiden man tävlar i spel.

- Och roliga klipp för den obligatoriska natthumorn, eller så att någon kan koppla upp sig och spela något som alla kan se . Skräckspel på storbild är en klassiker på allhelgonahelgen, vi skriker i skräck tillsammans ...

Större och större

E-sport blir bara större och större, berättar Pontus Allared.

- Det kommer fler och fler dataspel som passar alla. Det har gjort att många börjar spela. Som det är idag växer fler upp med datorspel än med TV, och det är ju bättre eftersom man blir mer aktiverad med datorer, tycker Pontus Alared.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-01 17:17
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.