Gå till innehåll
Askersund

Hundra företagsbesök avklarade

Publicerad: 9 June 2016 20:14
Per Eriksson och Sofia Fredriksson.

Det var i början av november som Askersunds kommunstyrelse tog beslutet att de tillsammans skulle besöka minst hundra av kommunens företag innan sommaren.

– Vi hade fått signaler från företagen att de gärna ville träffa representanter för kommunen, samtidigt som flera av oss som sitter i kommunstyrelsens visade intresse av att besöka företag. Så vi bestämde oss för att göra en grej av det, säger Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det har varit väldigt roligt, vi har alltid känt oss välkomna. Vi politiker och kommunens företag har ju mycket att prata om, som vilken service vi kan ge dem och vad vi kan utveckla tillsammans, säger Per Eriksson.

Bland de företag som politikerna besökt finns allt från små enmansföretag till storföretag som Zinkgruvan Mining.

Stor bredd på företagandet

– Det finns en väldig bredd på företagen i Askersunds kommun. Under våra besök har företagarna fått ställa frågor och ta upp saker som de tycker är angelägna och det är framförallt punkter som rekrytering, marknadsföring, planfrågor och olika typer av finansiering som har kommit upp, säger Sofia Fredriksson, som själv varit med på samtliga  företagsbesök.

Både hon, politikerna och företagarna anser att projektet med företagsbesök har varit lyckt och det kommer fortsätta i någon form. (WA)

Annons

askersund