02 December 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Helena hänger i än, nu som målvakt

Helena Wågemo har i många år varit försvarare. Men på ålderns höst har hon blivit målvakt. Foto: Ellen ElofssonHelena Wågemo har i många år varit försvarare. Men på ålderns höst har hon blivit målvakt. Foto: Ellen Elofsson

Under söndagen tog IFK Askersunds damer emot GSBK i division fyra. Laget fick storstryk tidigare under säsongen, men visade nu att man blivit mycket bättre.

Det var spelsugna askersundare som visade direkt från start att de skulle bjuda ett helt annat motstånd än säsongsinledningen i våras när mötet lagen emellan blev till en svidande förlust med 8-2.

GSBK är tvåa i serien och Askersund femma.

Julia gjorde mål för Askersund

Redan i 6:e minuten skulle IFK-spelaren Julia Wilhelmsson ge IFK ledningen. IFK hade hand om bollinnehavet och skapade de bästa målchanserna under första halvlek, där minst två bollar till kunde ha gått in i mål med lite flyt.

I andra halvlek ändrades matchbilden när IFK-målvakten Helena Wågemo, en kvart in i halvleken, tog sig utanför straffområdet och bröt ett anfall, men domaren blåste för hands och gav Helena rött kort.

IFK fick fortsätta med en man mindre och detta syntes markant på matchbilden. GSBK kom mer och mer in på IFK:s planhalva och skapade flera vassa målchanser och i minut 78 kom 1-1 genom ett hårt skott utifrån i krysset.

Ett resultat som stod sig tiden ut

Sen debut som målvakt

Undertecknad pratade med Helena Wågemo efteråt.

Först måste jag fråga, tog du bollen med handen?

- Ja, eller jag fick den här, säger Helena (och pekar på sin underarm). Men jag hade ju armarna längs med kroppen.

Vad roligt att se dig på plan igen. Hur kommer det sig att du är igång igen?

- De behövde en målvakt så jag fick ta på mig dressen. Det var ingen som ville ha handskarna, så jag kunde väl ta dem. Jag står på rutin. Jag kom in som målvakt till tredje matchen i år.

Visst har du aldrig spelat målvakt tidigare i din karriär?

- Nej nej, det har alltid varit back för min del.

"Det är mer spel nu än förr"

Helena har varit aktiv fotbollsspelare i 25-30 år. Hon började spela fotboll i Röfors som sju-åring, sedan har hon spelat i IFK Askersund, Laxå IF, KIF Örebro i div. 1, Skyllbergs IK och nu tillbaka i IFK Askersund.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan fotboll tidigare och idag?

- Jag kan tycka att nu försöker man kanske spela mycket mer än vad vi gjorde kanske. Man försöker rulla boll så mycket det går. De har blivit mycket duktigare nu från när jag började.

Vad tycker du om lagets och din prestation i år?

- Ja men den har varit väldigt bra, det gick inte så bra i början men ju mer tiden har gått ju mer har vi kommit in i det mycket mycket bättre. Nu har de övriga släppt det här med flickfotbollen.

- För min egen del så är det alltid roligt att spela fotboll. Målvakt är något nytt, men man har spelat så länge så man kan väl lite allt möjligt, avslutar Helena Wågemo.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-16 12:12
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.