Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv

Johan Bergsten, Emelie Vallerstein och Emelie Edström ligger bakom "Bröllopsbåten" Foto: Ellen Elofsson.

"Bröllopsbåten" ska viga giftasugna

Publicerad: 3 January 2020 11:23

Tre företagare i Askersund har tagit tag i att till sommaren ge möjlighet till vigsel på en vacker ö i Askersunds skärgård. Man kommer kunna viga som mest sex par åt gången.

Det är ägaren till frisörsalongen Salong Lux Emelie Edström, Wettervik-ägaren Johan Bergsten, som också är borglig vigselförrättare, samt floristen Emelie Vallerstein som äger Blommor och Blad, som ligger bakom idén.

"En drop-in känsla"

Vad är då bakgrunden till detta intiativ?

- Från början fanns det tankar att vi skulle ordna ett bröllopsevent tillsammans med visning bland annat, dra ihop ett gäng och många par gifter sig på en gång.

- Att det skulle vara enkelt, en drop-in känsla, att inte behöva ordna med allting själv, förklarar de båda Emiliorna.

Var kommer idén från?

- Jag såg en kollega som hade gjort något liknande, med en drop-in vigsel, då kom vi på att vi faktiskt har en båt som vi kan använda och på den vägen är det, säger Emelie Edström.

I juli blir det premiär

Hur skulle denna dag kunna se ut i stora drag?

-Grundtanken är att man ska kunna få sin dag gjord. Hår och makeup, blommor, vigsel, fotografering och lite specialitéer runt omkring och inte behöva betala speciellt mycket för det, säger Emelie Edström.

-Jag är borglig vigselförrättare, så vi tar båten ut till Grönön och där sker vigseln, sedan finns det möjlighet att få välja sång som framförs på båten tillbaka av två lokala tjejer som sjunger, säger Johan Bergsten. 

Man kommer kunna viga max sex par med fyra gäster vardera vid gifteventet. Det kommer att serveras en lättare lunch på båten och man ska samarbeta med lokala företag i största möjliga mån.

-Grejen är att kunna hålla detta en gång per år, då blir det troligtvis lite mer tryck och en efterfrågan. Då blir det ju också lite exklusivt. Det är inget minimum antal så den 4 juli kör vi under 2020, avslutar Johan Bergsten. 

Annons

askersund