Gå till innehåll
Askersund

Lokala entrepenörer välkomna i byggandet

Publicerad: 6 March 2015 14:12

Bygget av Sjöängen (KKC) går snart in i en ny fas och då kan lokala entreprenörer komma ifråga för fortsättningen. Det berättade byggföretaget Peabs ansvariga på ett fullsatt frukostmöte på fredagen.

Ser gärna lokalt. Peabs projektinköpare Anders Sandelius ser gärna lokala företagare som underentreprenörer i bygget av Sjöängen. Foto: Linda Stenmark

Under ett fullsatt frukostmöte på Hotell Norra Vättern på fredagsmorgonen presenterade Peab hur projekteringen ser ut i nuläget. Det gäller att skaka fram underentreprenörer till plåtarbeten, takläggning, målning, mattläggning, kakel/klinker och undertak. Upphandlingen till dessa jobb kommer att ske under olika tidsperioder under innevarande år. Uppdrag som Peab gärna ser lokala företagare som intressenter till upphandlingen.

Projektinköparen på Peab, Anders Sandelius tillsammans med Peab:s Henrik Bjöör välkomnar lokala företagare till att delta i det kommande arbetet.

Flera kan gå ihop

- Är ni intresserade så hör av er till mig. Eftersom ni kanske har små företag så kan ni gå ihop med något annat företag, uppmanade Anders Sandelius företagarna på frukostmötet.

Stomresningen som pågår utförs av ett byggföretag från Lettland. Anledningen är jobbets omfattning, och att det finns få företag som kan utföra ett sådant uppdrag. När det så småningom blir dags för ”finliret” kan dok de lokala räkna på en offert, om de uppfyller de krav som Peab ställer gällande bland annat säkerhet, att inte vara skuldsatt samt att kunna visa upp F-skattsedel.

- Priset är förstås av vikt, vi har ju en budget att följa, men samtidigt ska vi gynna det lokala, påpekade Henrik Bjöör.

Årets företagare

På frukostträffen påminde arrangören om att det är hög tid att nominera till Årets företagare i Askersunds kommun. Sista dag för anmälan är den 10 april, och under frukostmötet den 8 maj kommer vinnaren att presenteras

Claudia Lewandowski från Turist och evenemangsbyrån visade den nya fiskebroschyren, ett faktablad som ska ge fullödig information om vilka fiskemöjligheter som finns i kommunen.

Angående rekryteringar är det nu klart att Göran Berger blir ny fastighetsstrateg.

73 ansökningar kom in till tjänsten som engagerad kommunikatör, och där är man nu inne i slutintervjuerna. 51 personer har sökt jobbet som näringslivsutvecklare, och senare i år ska tjänsten för en ny gatuingenjör utlysas.

På frukostmötet presenterade dessutom juniorvärldsstjärnan i enduro Oliver Nelson sin karriärstege och satsningarna framöver.

-Jag kommer att satsa stenhårt nu under de två år jag har kvar som junior, meddelade Oliver som givetvis även ser fram mot höjderna senare som senior.

Annons

askersund