07 April 2020
Tipsa: 070-557 67 92

"Verket" har fått bra start i Askersund

Emma Westman satsade på att öppnaEmma Westman satsade på att öppna "Verket". Efter några månader är tongångarna positiva. Foto: Anders Björk

Det har nu gått lite mer än tre månader sedan "Verket" öppnade i Askersund efter att O`´Learys gått i konkurs. Hur har det gått och hur ser framtidsplanerna ut? Vi kollade med ägaren Emma Westman.

Emma Westman köpte konkursboet efter O´Learys 28 oktober. Ganska precis en månad efteråt öppnade verksamheten igen, då under namnet "Verket". Nu har det gått några månader sedan dess. Hur har det funkat?

O´Learys för litet för Askersund

- Gensvaret från askersundarna har varit väldigt stort och de verkar tycka att det är kul att komma hit. Samtidigt jobbar vi fortfarande på att hitta vår grej, vilka vi ska vara, för att få till servicen på bästa sätt, säger Emma Westman.

Hon beskriver det som att det varit fullsatt varje fredag och lördag sen återöppnandet. Och även om det varit kämpigt och tufft med mycket jobb att ta över har det framförallt varit väldigt kul. 

Emma Westman är taggad inför vår och sommar. Ideér finns det många av!

Emma var även driftchef på O ´Learys under dess sista tid i staden. Men hon ville ha något eget som hon och personalen kunde sätta sin prägel på, vilket inte gick med O ´Learys, som är väldigt nischat hur allt ska vara.

- Jag valde att starta nytt här efter att O"Learys gick i konkurs eftersom jag tror på Askersund, och jag tror att det går att få en restaurang med bowling och bar att funka. Men jag tror att man måste göra det på sitt egna vis.

Varför gick det inte för O`Learys då?

- Jag tror att Askersund är lite för litet. O`Learys är ett färdigt koncept, ett styrt koncept där du inte får ändra maträtter eller tillvägagångssättet och då blir det svårt att hitta på nya grejer som lockar folket om de tröttnar till slut.

Nya maten lockar många

Vad har ni gjort för skillnad sen ni öppnade åter då?

- Vi har ny mat, och mycket handlade om att folk var trötta på den eftersom det alltid var samma. På sin höjd att det var nån hamburgare som byttes ut då och då. Nu kör vi säsongsbaserad meny, så vi har fyra byten.

De är ett 15-tal som jobbar på "Verket" om man medräknar fast anställda och extra personal. En sak de definitivt vill utveckla är takterrassen, med ungefär 100 platser och vacker utsikt över vattnet.

- Vi har en väldigt fin takterrass, som inte många vet om, fastslår Emma. 

Några av de gäster som är inplanerade för spelningar framöver är dansbandet "Scotts" som kommer 1 maj och "Dansbandskungen" 26 juni. Emma känner sig redo för den första våren och sommaren för "Verket".

- Det har varit extremt mycket jobb, men det visste jag om, och nu när vi haft öppet några månader börjar det kännas enklare. För vi ser vad det är som brister och vad som funkar, och då blir det lättare jobba utifrån det. När vi öppnade hade vi ingen aning vad som skulle gå hem och inte, nu har vi ändå lite underlag och kan börja jobba på riktigt,  avslutar Emma Westman.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-10 13:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.