20 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Doktor Glas på Sjöängen

På tisdag den 12 november kommer enmansföreställningen ”Hjalmar Söderbergs Doktor Glas” till Stora salongen på Sjöängen i Askersund. Skådespelaren Lasse Forss är ensam på scenen och stannar efter föreställningen kvar för att diskutera med publiken.

Arrangörer är Askersunds bibliotek tillsammans med den lokala riksteaterföreningen och evenemanget bygger på konceptet bok och teater, där publiken uppmanas läsa boken pjäsen bygger på innan. Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas är ju en av den svenska litteraturens verkliga klassiker och det här är andra gången som biblioteket och riksteaterföreningen arrangerar ett bok- och teaterevenemang av den här typen. 

– Förra året var det Torgny Lindgrens roman Vattnet som iscensatts som enmansteater och även då stannade skådespelaren kvar för att diskutera med publiken. Det var uppskattat och vi ville prova igen. Det är ju tack vare Sjöängen och de möjligheter den här byggnaden skapar som vi kan arrangera sådana här saker, säger Annika Restadh, enhetschef för kultur och aktivitet i Askersunds kommun. 

Biljetter till föreställningen säljs via visitaskersund.se.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-07 20:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.