30 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Friad från förargelseväckande beteende

Den 14 juli var det så kallad cruising i Askersund. En polispatrull åkte omkring och såg att en man stod och kissade inte långt från macken vid södra infarten. Han hade inte gått undan, och poliserna gick fram för att ge honom böter för förargelseväckande beteende. Mannen nekade och menade att han var i en nödsituation.

Nu har saken avgjorts i tingsrätten.

"Har förstorad prostata"

Inför domstolen berättade mannen att han har förhöjda psa-värden och en förstorad prostata, något som kan tyda på prostatacancer. Det är också anledningen till att han måste kissa väldigt ofta och har svårt att hålla sig.

Tingsrätten konstaterar att mannen har urinerat på en offentlig plats, men med tanke på omständigheterna var det ändå försvarligt. Därför frias mannen från misstankarna om förargelseväckande beteende.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-07 20:40
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.