19 Februari 2020
Tipsa: 070-557 67 92

"Bostadsrätter nytändning för Askersund"

Många var smått chockade att köpare började köa över ett dygn innan bostadsrätterna i Västra Strandparken släpptes för försäljning. Dock inte Askersunds kommun.

Linda Stenmark har fått mer att marknadsföra.

- Det är ett fantastiskt läge och i Askersund har det inte byggts bostadsrätter sedan 1980-talet så vi på kommunen räknade med att de skulle bli eftertraktade, säger Linda Stenmark som är inflyttningslots på Askersunds kommun.

Däremot var fastighetsägaren Peab och mäklaren inte lika förberedda och fick snabbt trycka upp skyltar för att skapa en rättvis köbildning.

Första etappen

- Det är ett fantastiskt läge, alla bostäder får sjöutsikt, har nära till centrum och har tillgång till nära båtplats också, förklarar Linda Stenmark vars arbetsuppgift som inflyttningslots är att marknadsföra Askersund och ta hand om de som vill flytta hit.

Om det enbart är läget eller det faktum att det just är bostadsrätter som gör det nya kvarteret så attraktivt är svårt att säga då det inte finns något att jämföra med.

- Askersund finns hyresrätter eller så köper man hus, det har inte byggts bostadsrätter sedan 1980-talet. Det här är bara första etappen i Västra Strandparken och det kommer att byggas mera. Det är en nytändning för Askersund, avslutar Linda Stenmark.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-12-12 0:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.