16 December 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Biskopen kommer på besök nästa vecka

Biskop Johan Dalman, från Strängnäs stift, på besök i Kumla kyrka i februari 2019. Arkivfoto: Sandra WallinBiskop Johan Dalman, från Strängnäs stift, på besök i Kumla kyrka i februari 2019. Arkivfoto: Sandra Wallin

Under nästa vecka, tisdag och onsdag den 25-26 september, kommer biskop Johan Dalman på visitation i Askersund-Hammars församling. Biskopen kommer bland annat att besöka Zinkgruvan och delta i en samtalskväll om hur det är att vara ung i Askersund.

Johan Dalman kommer till Askersund-Hammars församling för att lyssna och samtala med medarbetare om både glädjeärenden och utmaningar. På plats kommer biskopen även att möta kyrkorådet för samtal, berättar Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Studiebesök i gruvan

För att lära känna församlingen lite bättre kommer biskopen också att besöka en av de stora arbetsgivarna på orten, nämligen Zinkgruvan. Där får han gå på studiebesök i gruvan och kommer närvara vid en företagspresentation där också kommunchef Marie Hillman deltar.

Under kvällen tisdag 24 september, kl. 18, blir det mässa i Sofia Magdalena Kyrka. Där kommer biskopen att inviga kyrkans nya mobila altare med olja.

Deltar i samtal

Efter mässan följer församlingsafton, kl. 18:30, med tema ”Ung i Askersund.” Där medverkar bland annat Claes Leverström, präst i Evangeliska fosterlandsstiftelsen, och Annika Restadh, kommunal enhetschef för kultur och aktivitet. Moderator är kyrkoherde Anna Söderström Wikell. 

På onsdagen kommer biskopen bland annat att besöka Sjöängen för rundvandring och samtal.

Avslutas med mässa

Biskopsvisitationen avslutas sedan med en Visitationshögmässa den 13 oktober i Landskyrkan. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-18 18:11
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.