29 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Klockargårdens raggmunk räddad

Bengt Wennerfeldt har tagit över på Klockargården. Foto Olle WidellBengt Wennerfeldt har tagit över på Klockargården. Foto Olle Widell

Klockargårdens servering har fått en ny krögare, Bengt Wennerfeldt från Sköllersta, till Hembygdsföreningens stora lättnad och många askersundares glädje. Raggmunk med fläsk var öppningsrätten i tisdags och den utföll till belåtenhet.

Anette och Johan Wallin lämnar efter sju år över till Bengt Wennerfeldt.  Han har varit i branschen i 35 år och ser fram mot den kommande säsongen. Han bor för närvarande i Sköllersta men räknar sig som bergslagsbo. Nora med omnejd är hans hembygd. 

Lite mer lingon till raggmunken är sällan fel.

Information om öppettider och menyer kommer att annonseras och spridas. Vardagar serveras lunch och längre fram erbjuds även mat på helger. Just nu håller han på och lär sig huset och omgivningen.

Kasssören nöjd

Hembygdsföreningens kassör Tomi Herbertsson säger:

– Vi är så nöjda att vi fick till denna lösning. Hembygdsgården utan servering i Klockargården vore inte bra. Bengt Wennerfeldt hälsas välkommen till oss. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-12 18:41
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.