Gå till innehåll
Askersund / Sport

Karl Bennet, snabb på snön, vann H11-12. Foto: Alf Anneborg

Snöfest i
Zinkgruvan

Publicerad: 12 February 2017 17:51

På söndagen var det dags för den årliga Aspelundsrundan på Zinkgruvans skidstadion. Tävlingen som tillägnas Stig Ingvarssons minne lockade ett hundratal deltagare i sju olika klasser.

Zinkgruvans förnämliga skidstadion är Sydnärkes längdåknings-skidcentrum. Snökanoner och pistmaskin förlänger säsongen till glädje för många som just nu förbereder sig för Vasaloppet.

Sju klasser

Årets tävling lockade ett hundratal deltagare i sju olika klasser. De  yngsta i klassen ”Knattemix” körde en bana på 1 kilometer. Den yngsta deltagaren var bara fem år.

Markus Johansson vann H 17-20

I den tyngsta klassen, Herrar 17-20 år, 10 kilometer, vann Zinkgruvans Marcus Johansson, med två junior-SM-medaljer och en reservplats i JVM på meritlistan. Han segermarginal till klubbkompisen Oskar Johansson blev till slut 8 sekunder. Båda dessa och flera andra stakade sig runt banan utan fästvalla.

Personallopp 

Efter tävlingarna arrangerades Zinkgruvan minings personallopp med 24 deltagare. Det lär ligga mycket prestige i det evenemanget. Resultatet är dock inte klart när detta skrivs.

Annons

askersund