Gå till innehåll
Askersund

Folket kom till årets antikmarknad. Foto: Weine Ahlstrand

Perfekt väder
för antikkommers

Publicerad: 4 August 2018 17:27

Figuriner, glas, klockor, smycken, lampor, böcker och mycket annat av äldre datum fick nya ägare under lördagens Antikmarknad i Askersund, den 27:e upplagan. Bildspel.

Några regnmoln oroade men gav aldrig ifrån sig några mängder. Istället blev det en lördag med "normal" svensk högsommarvärme. 

– Kanske inte publikrekord men ändå väldigt många besökare. Det såg vi inte minst på alla fyllda bilparkeringar och på att många fick parkera långt utanför centrum, säger marknadsgeneral Eric Lind.

Besökarna verkade nöjda, liksom som stadens permanenta näringsidkare som i många fall fick ett uppsving. Och det tillfälliga marknadsknallarna var också nöjda.

"Alltid kul att vara här"

– Vi har sålt våra prylar här i Askersund i tio år. Det är alltid kul och positivit att vara med på den här antikmarknaden, menade Andres Johansson och Pia Moberg från Motala vid sitt marknadsstånd på huvudstråket intill Sundsbron i hamnen.

Och en del besökare gjorde fynd.

– Fynd vet jag inte, men jag hittade en Scania Vabis tankbil tillverkad av Tekna, Danmark. Det köpet är jag nöjd med. Passar in i min samling, menade Ulf NIlsson, en av många tusen marknadsbesökare.

Marknadsgeneralen var också nöjd:

– Vi kör vidare mot 30-årsjubileet.

Annons

askersund