30 November 2019
Tipsa: 070-557 67 92

Öppet hus hos pigg femtioåring

Vd Mats Olson och Anna Bernström på personalavdelningen bjöd in till öppet hus.Vd Mats Olson och Anna Bernström på personalavdelningen bjöd in till öppet hus.

I lördags firade Alfapac i Åsbro 50-årsjubileum. Alfapac tillverkar plast som används som emballage av många olika företag och teknisk plastfilm som används bland annat för medicinhantering och inom andra känsliga områden.

Vi möter dagligen plast från Alfapac i många olika former: Sårkompresser, bärkassar, krympfilm runt förpackningar av flaskor, sopsäckar och E-handelspåsar är några exempel.

Företaget har idag 85 anställda och är därmed ett av kommunens större företag.

50-årsjubileet firades med öppet hus, där de många besökarna kunde vara med på rundvandring inne i fabriken. De som ville kunde gå en tipspromenad och avnjuta fika. För barnen fanns ansiktsmålning.

Alfapac.
Framåt med tillförsikt

På senare tid har plastens miljökonsekvenser diskuterats. Det handlar dels om att plasten tillverkas av fossila råvaror som olja och om att plasten inte bryts ner i naturen utan samlas i stora mängder i haven.

Vi frågar Alfapacs vd Mats Olson hur han ser på problemen.

– Jag är väl medveten om problemen och är bekymrad av hur det kan påverka vårt företag, men det finns ändå anledning att se framåt med tillförsikt. Det pågår i dag många olika försök att framställa plast av fossilfria råvaror och att framställa plast som bryts ner i naturen och plast som kan återanvändas i större omfattning än idag. På vårt företag återanvänder vi till exempel idag närmare 100 procent av den spillplast som finns i vår produktion.

Alfapac, ett av Askersunds kommuns större företag.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-15 14:51
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.