Trappdåre från Mölndal åtalas

Flera personer blev vittnen till när en motorcyklist körde i den långa trätrappan på Kvarntorpshögen och förstörde rader av trappsteg. Det har nu lett till att en 28-åring ftån Mölndal åtalas för skadegörelse efter sin dåraktighet.

Motorcykelfärden förstörde trappstegen som nu måste få en skoning för 68 000 kronor.

Det var på eftermiddagen söndagen 4 september som en bil lastad med motorcyklar kom till Kvarntorpshögen. Enligt ett vittne kom en man från bilen fram och sa: Oj, vilken trappa, här skulle man köra upp.

Kvinnan svarade: Herregud, försök med det du. Inte för sitt liv kunde hon tro att någon hade tänkt försöka, har hon uppgett i polisanmälan.

Men föraren plockade fram en motorcykel, som han sedan tyckte det var roligt att köra med i den spektakulära trätrappa som sträcker sig från Kvarntorpshögens fot till toppen.

Med donationer

Trappan betraktas som ett konstverk och har kommit till efter donationer från privatpersoner, föreningar och företag. Motorcykeln rev upp flisor i trappstegen, som nu måste få en skoning som beräknas kosta minst 68 000 kronor.

Tre personer har vittnat om motorcyklistens framfart. De noterade bilknumret och polisen i Göteborg fick tag på och har förhört den misstänkte 28-åringen.

"Svävade på målet"

- Han svävade på målet i förhöret, säger till Kumlanytt åklagare Dag Svärd i örebro, som åtalat mannen för skadegörelse.

Vittnesuppgifterna och andra omständigheter har ändå räckt för ett åtal. Datum för förhandling i tingsrätten är ännu inte bestämt.