Nostalgiker träffas för åttonde året i följd

 

Laddar spelare...

 

Mellan 1929-1985 klippte kumlingen Calle "Cigar-Kalle" Lundholm ut precis allting som stod att läsa  om idrottande i kommunen. Hans klippböcker, som finns arkiverade på kommunhuset, kommer väl till användning när ett äldre gäng nostalgiker träffas på fredagarna och tillsammans går igenom alla klipp och minnen.

Det är fredag förmiddag och drygt 30 personer är på plats, mestadels äldre män men även några kvinnor. Ett rum i Stadshuset är träffpunkten och i stort sett alla besökare sitter med ett gulnat gammalt klippblock framför sig och bläddrar och minns tillbaka. Tyst är det dock inte, artiklar och bilder diskuterras med entusiasm.

I åtta år har gänget träffats och nu under hösten och vintern planerar de att träffas varje fredag fram till den 14:e december. Allt handlar dock inte om Calle Lundholms  klippböcker, ibland tar vissa deltagare med sig eget material och denna dag är det någon i gänget som skickat med en bunt bilder som visas på en skärm. Och mellan allt kikande på gamla bilder hinns självklart fika med.

För dåligt tyckte hästen

Träffarna leds av välkände Kumla-profilen Esso Engwall, han har varit med de flesta fredagar sen det började men tycker fortfarande att det är intressant.

- Framförallt är det otroligt att det framgår vilket år och datum det är från allt Lundholm arkiverat, det är frågan om det finns något liknande över så lång tid i hela Sverige säger Engwall som dessutom hittat dagens favoritartikel i ett klippblock.

- Det stod i ett fotbollsreferat från 50-talet nån gång om en match mellan IFK Kumla och IFK Hallsberg att matchen var så dålig att till och med Blyckerts gamla häst fick nog och gick in i stallet och gömde sig, avslutar Esso Engwall

Värt att notera är att hästen höll till i en hage ungefär där entrén till Idrottsparken idag ligger, så den borde haft god utsikt över fotbollsplanen alltså!