En dag på jobbet som kunde vara sämre...

Har musiken som sommarjobb

I två veckor jobbar Felicia Forslund, Anton Larsson, Ronny Hallin som underhållare på förskolor och äldreboenden. De har två olika program beroende på var de spelar. De äldre vill höra mer visor och andlig musik medar barnen på förskolorna vill sjunga Emil- och Pippi-visor.

Alla tre går gymnasieutbildning inom musik i örebro och har sökt sommarjobb i Kumla. Under förmiddagen i torsdags var det spelning på Kumlasjöns fritids där ett 30-tal barn och föräldrar lyssnade, sjöng och klappade händer och fötter i takt med musiken.

Leif Hallberg (bilden) på kommunens arbetsmarknadsenhet, som är initiativtagare, föreslog att de tre skulle samlas och göra ett program för att underhålla gamla och unga.

"Bra träning"

- Musik är ju vårat intresse så vi nappade på idén, säger Anton Larsson. Det är kul och vi får bra träning att spela inför publik. Jämför man med att rensa ogräs i parker är det här rena drömmen att ha som sommarjobb..

De ska jobba i tre veckor och har första veckan suttit på AME och gjort ett program. Ett för barn och ett för äldre publik. De har fått låna gitarrer och dator för att få ett så bra innehåll som möjligt.

- Det här är tre ungdomar med mycket go' i och de har gjort ett fantastiskt bra jobb. Det är inte bara att sätta sig bakom en gitarr och spela. Allt ska skrivas ner och planeras, säger Leif Hallberg.. 

Hittills har gruppen framträtt på Solbacka, Kungsgården och i Sannahed bland annat. På varje ställe är det tre till sex olika spelningar så det blir en del.

"Roligaste sommarjobbet"

Felicia Forslund sjunger och är lekledare. Armar och ben sprattlar ihop med visan ”huvud axlar knän och tår, knän och tår” och alla barn är med.

- Det här är det roligaste sommarjobb jag har haft, säger Felicia.

Vilka är roligast att spela för?

- Det är lika roligt. Barn är lite mer spralliga och hänger med i våra sånger och rörelser. På äldreboendet är det lite lugnare. Men vi har blivit väldigt uppskattade dit vi kommit, och det är roligt.

Ska du bli sångerska när du blir färdigutbildad?

- Jag hoppas det. Har en dröm att jobba med bland annat musikaler men också annat, avslutar Felicia Forslund..

Laddar spelare...