Spanska testkörningar avgjorde

Marcus får styra bästa bilen kommande GP2- säsong.

MOTOR: Testköningarna i spanska Jerez avgjorde saken när franska toppstallet DAMS beslöt att engagera Kumlasonen Marcus Ericsson och monegasken Stéphane Richelmi som sina förare för GP2 2013. Sedan var det bara en fråga om pengar...

Marcus hade bästa tiden och Stéphane var tvåa under testen. Vem eller vilka som sponsrar Marcus Ericsson 2013 med cirka 17 miljoner verkar vara hemligt - än så länge. Men Kumlasonen tillhör nu ett team som lyft fram GP2-seriens två senaste vinnare, Romain Grosjan och Davide Valsecchi samt krönte framgången denna säsong md att bli bästa team.

"Oerhört stolt"

- Jag är oerhört stolt övr att få chansen att köra för DAMS. Teamets resultat dom sista åren säger allt, säger Marcus Ericsson i pressmeddelandet på GP2:s hemsida. Eftr att vi hade testat i Jerez efter säsongen fanns det inga tvivel o var jag ville hamna 2013. Förberedelsrna för nästa å har rdan börjat och jag känner mig redo att slåss i toppen tillsammans med DAMS.

- Vi har varit GP-champions de två senaste åren och vi är hungiga på fler titlar! Vi behövde rekytera förare som var tilläckligt duktiga för att hålla oss kvar på den nivån och därför är jag lycklig över att Marcus och Stéphane har skrivit på för oss för 2013, säger DAMS-stallets VD Jean-Paul Driot.

- Båda har erfarenhet av GP2 och kommer ge oss en perfekt kombination av mognad och mod. Jag är ävertygad om att vi kommer få njuta av ännu en skön säsong tillsammans med dem, säger den framgångsrike stallchefen Driot i pressmeddelandet (LLz)

Marcus ser ut att längta hem till Kumla under en paus under testkörningarna i Jerez som betydde så mycket. Foto: GP2