Ekeby IF kommunens

hetaste innebandylag

Emil Ström  på väg att göra sin gubbe i en av säsongens många segermatcher. Foto: Jonas Eklind

INNEBANDY: Kumla IBK får ursäkta, men Kumlas hetaste innebandylag är Ekeby IF som inlett serien med åtta raka vinster och med stormsteg är på väg mot div 1.

Femton raka segrar har Ekeby IF samlat på sig i innebandyns div 2. Förra säsongen avslutade de med sju raka segrar och årets säsong har inletts med åtta triumfer i följd.

Och hela klubben sjuder  av självförtroende, massor av spelare finns tillgängliga, två ungdomslag är igång och spelar förutom A-laget. - 100 stycken Ekeby-spelare har vi inte haft på tio år, det känns riktigt kul att jobba med Ekeby IF just nu, säger ordförande Mikael Nilsson.

Ekeby har blivit poppis

Ekeby har skaffat sig ett fint rykte i innebandykretsar, något som gjort att många hör av sig och vill komma till klubben. I nuläget finns hela 55 spelare i A och B-truppen och det är en hel del.Dessutom finns för närvarande två ungdomslag i Ekeby, något som gör att det sammanlagt är över 100 spelare i klubben.

- Hundra Ekeby-spelare, det har vi inte haft på tio år. Och det har aldrig varit ett sånt drag och go under klubbens 23 år som det är nu, berättar Mikael Nilsson.

Olof Jörstad
Oskar Widmark
Henrik Nilsson
Viktor Dahl
Har länets bästa spelare

Laget tränas av Christoffer Tjärnlund och assisterande tränare Jens Derenbäck som tog över efter Anders Granlund som hamnade i allsvenska Lillåns IF.

- De har kommit in och gjort ett kanonjobb hitills och vi har lyckats vinna några tuffa matcher mot hårt motstånd samtidigt som flera lag i div 2 inte håller speciellt hög klass, säger Nilsson.

Målvakten Olof Jörstad nämns som en viktig pusselbit. Förra säsongen blev Jörstad utsedd till örebro Läns bästa spelare. Oskar Widmark är tvåa i seriens poängliga med 28 poäng på åtta matcher och Henrik "Bart" Nilsson trea med 23 poäng. Dessutom har man i den gamle uven Viktor Dahl länets bästa back, hävdar Mikael Nilsson.

Ekeby är ett rutinerat div 1 lag

Visserligen är det långt kvar av säsongen, men helt klart är att Ekeby har ett riktigt bra lag i år som kan ta steget upp till div 1 nästa år. Faktum är att Ekeby har spelat flera säsonger i ettan tidigare, man var där före både Kumla IBK och Lillåns IF, men det var ju några år sen nu och är klubben redo om det skulle bli avancemang till div 1?

- Vi har långsiktigt förberett oss för det, blir det inte uppgång i år så blir det förhoppningsvis det nästa år. Men det är klart det är dyrare med spel i div och vi jobbar redan idag med att knyta fler sponsorer till oss. Och det går helt klart framåt.

- Dessutom är vi bättre organiserade idag än på länge, vi har många som hjälper till och gör det riktigt bra. Och I Ekeby betalar spelarna helt själv vad det kostar att driva laget. En sund idé tycker vi. Samma deal för alla ger bättre samhörighet i truppen, berättar Mikael Nilsson.

Vilka är bäst Ekeby eller Kumla?

Kumla IBK ligger i div 1 där kvaliteten är en annan än den Ekeby har i sin serie. Men det går inte att blunda för åtta raka segrar, något som för tillfället gör att Ekeby IF är kommunens hetaste innebandygäng. Men vilka är bäst för tillfället av Kumla och Ekeby?

- Enda chansen att mäta krafterna i en tävlingsmatch var DM för någon månad sedan, men där drog sig Kumla ur av någon anledning. (För Ekeby väntar final i DM mot WSK Lindesberg i februari).

- Jag tror att en match i dagens läge mellan Ekeby och Kumla skulle bli väldigt jämn. Vi är medvetna om att det är en stor skillnad på div 2 och 1 i innebandyn så Kumla skulle kanske få gälla som knappa favoriter, avslutar Ekebys ordförande Mikael Nilsson. På torsdag 20:15 i Kumlahallen tar Ekeby emot Wadköping i seriefinal.