Tveksam kvalitet i div 2

Ekeby nära serieseger

efter tvåsiffrig finalvinst

Ekebys Oskar Widmark inledde målskyttet mot Wadköping , det skulle bli ett dussin till.

INNEBANDY: Ekeby IF tog ett stort steg mot serieseger när de på hemmaplan besegrade tvåan Wadköping IBK med hela 13-4. Wadköping gjorde en slät figur och det bör sättas ett stort frågetecken framför kvaliteten på div 2 innebandyn.

Det var nog många som hade sett fram mot en jämn, spännande och fartfylld match när obesegrade Ekeby under torsdagen gästades av tvåan i tabellen Wadköping, med åtta segrar på nio matcher.

Det blev dock aldrig spännande, Ekeby var minst ett nummer för stort och avgjorde matchen tidigt. Ekeby bjöd upp till dans, men motståndaren kunde/ville/orkade inte hänga med.

Ryck direkt

Ekeby, spelandes i svarta tröjor med vita revärer, tryckte gasen i botten direkt och hade 2-0 efter tre minuter. När första perioden var färdigspelad stod det 5-1 och man förstod att det skulle mycket till för att Wadköping skulle orka resa sig.

Henrik Nilson har fintat bort den stackars målisen.

Ekeby började andra perioden lite lojt, men gjorde ändå 6-1 genom en sorkdödare av Andreas Johansson. Den gamle uven Viktor Dahl följde upp med 7-1 på ett långskott som letade sig in. Wadköping reducerade innan Emil Ström satte 8-2 efter gammalt hederligt ryskt klapp klapp spel innan. 9-2 kom genom Anton Lantz, ett NHL-mål då Lantz tryckte dit bollen med en enhandsbackhand ur dålig vinkel.

Ett ilsket "Faaan" hördes från Wadköping-bänken och hade man inte förstått det innan förstod man det nu att detta inte var deras kväll. Markus Hummerdahl gjorde 10-2 några minuter senare efter att själv ha brutit, blivit fri och snyggt snärtat dit bollen högt till vänster.

Vilken klass håller de övriga?

Ekeby gjorde tre mål till och Wadköping två, så matchen slutade 13-4 inför de 111 åskådarna i Kumlahallen. Det var dock svårt att förstå att detta var en seriefinal. Om Wadköping lyckats vinna åtta av nio matcher tidigare undrar man vilken klass övriga lag i den här serien egentligen håller?

Det var en enorm skillnad mot att se div 1-innebandy. Bollkontroll, teknik, skotten och framförallt det lägre tempot var märkbara skillnader som stack ut. Ekeby gjorde dock sitt jobb och det syns att de är ett samspelt lag som vill spela och inte tjonga bollen.

"Bollsäkra och rutinerade", är omömet från Kumlanytts Anders Björk. Ekeby hade tio olika målgörare.

De byggde lugnt och metodiskt upp anfallen bakifrån och kändes bollsäkra och rutinerade. Ekeby spred ut målskyttet ordentligt med tio olika målgörare, Oskar Widmark 3, Fredric Carlsson 2, Markus Hummerdahl 1, Anton Lantz 1, Viktor Dahl 1, Andreas Johansson 1, Henrik Nilsson 1, Emil Ström 1, Jacob Tiden 1 och Oscar Söljén 1.

"Vinner vi nästa tar vi det!"
Christoffer Tjärnlund har seriesegern i kikaren.

Tränaren i Ekeby heter Christoffer Tjärnlund, han har fått en flygande start i sin nya klubb och noterade tionde raka vinsten.

- Det rann iväg i början och gick förvånansvärt lätt. Spänningen uteblev, men vi skötte oss klockrent.

Nu leder ni serien med sex poäng, hur ser du på framtiden?

- Nästa match blir väldigt viktig, vi möter IBF örebro Ungdom hemma, och vinner vi den då tror jag vi tar hem serien!

De starka lagen saknas

Vad säger du om kvaliteten på årets div 2?

- Kvaliteten är väl sådär, de fick plocka in några lag från div 3 som inte riktigt håller måttet. Gällande Wadköping tycker jag inte alls att de är seriens näst bästa lag, jag är förvånad att de plockat ihop så mycket poäng.

- Hovsta kan vara bra ibland, men man vet aldrig vad de kommer med för lag. Och IBF örebro Ungdom som vi möter härnäst är det lag som spelar bäst ihop med oss, men de är lite orutinerade än. Sedan Kumla IBK och WSK Lindesberg gick upp till div 1 har det inte fyllts på med några lag av samma kvalitet då inga åkt ur från högre serier, sade tränaren Christoffer Tjärnlund vars Ekeby stormar fram mot serieseger.