Kumla upp i serieledning efter utklassning

Andreas Forsström till vänster, Peter Ström till höger och Eric Planeby bakom dem njuter i bussen hem från Arboga efter att Kumla vunnit med speedwaysiffror.

HOCKEY: Det blev aldrig riktigt spännande när Kumla gästade IFK Arboga på fredagkvällen. Kumla var minst ett nummer för stort och vann med 5-1 och gick därmed upp i serieledning.

De 424 åskådarna i Sparbanken Arena fick uppleva ett Kumla i kalasform som tog sin åttonde seger på de nio senaste matcherna och tredje raka i fortsättningsserien.

- Vi är bättre än dom hela matchen, när vi leder med 5-0 slappnar vi av lite, men förutom det så ägde vi matchen från första stund, sade kapten Martin Andersell om utskåpningen.

Avgjorde i första

Precis som de senaste matcherna kom Kumla ut och tog tag i taktpinnen från första stund. Redan efter sex minuter hade laget skaffat sig en 2-0 ledning tack vare David Lindgren och Sebastian Harrysson.

I slutet av perioden utökade unge Max Lalander ledningen till 3-0 och Kumla hade skaffat sig ett järngrepp om matchen som man aldrig släppte. Martin Andersell ansåg att siffrorna inte ljög utan att Kumla var mycket bättre.

- Jag tycker faktiskt det, vi hade fyra femmor som bara malde på matchen igenom, vi körde slut på dem!

Harrysson nära nolla

Max Lalander gjorde i andra perioden sitt andra mål för kvällen och när sen Mattias Nilsson satte 5-0 var denna match avgjord och tredje perioden blev en transportsträcka.

Kumlas målvakt Tim Harrysson var tre och en halv minut från att hålla sin tredje nolla för säsongen, men hemmalagets Fredrik Orrsten satte stopp för det när han gjorde 5-1 vilket blev matchens sista mål. Kumla är inne i en riktig formtopp och Andersell har sina aningar om vad det beror på.

- Det handlar om självförtroende, vinner man några matcher så ger det styrka och hela laget växer. Tidigare har vi haft dippar lite för ofta i matcherna, men dom har vi sluppit nu i slutet, vi kör på hela matcherna och det ger resultat.

Toppar serien

Andersell hade även personligen en lyckad kväll då han stod för hela fyra assistpoäng, är han Kumlas svar på Peter Forsberg månne?

- He, he, det var mest andraassist men de räknas de med. Och spelar man med bra spelare kan det bli så ibland, svarade han ödmjukt.

I och med segern gick Kumla upp i serieledning på 13 poäng, lika många som Västervik men Kumlas målskillnad är bättre. Trea i tabellen på tolv poäng är Tranås, därefter är det ett hopp på sex poäng ner till fyran Mjölby. På söndag väntar seriefinal på hemmais då Västervik kommer på besök.