Körde över topplaget Tranås AIF

HOCKEY: Kumla stod för en av säsongens bättre insatser när man hemma på onsdagkvällen besegrade serieledande Tranås med 6-2 och lagkaptenen Martin Andersell blev tremålsskytt.

Martin Andersell stångar sig fram, blev tremålsskytt i en av Kumla Hockeys bästa matcher. Foto Stefan Svedin (arkiv)

Detta var utan tvekan en av säsongens bästa matcher och Kumla förtjänade en större publik än de 102 betalande som kom. Tranås har imponerat i fortsättningsserien och sju vinster på nio matcher gjorde att laget ledde serien klart inför mötet mot Kumla.

Andra perioden ruskigt bra

Men de hade oturen att stöta på ett Kumla som var riktigt bra för kvällen. Mål av Martin Andersell och Per Löfgren gjorde att Kumla hade 2-0 efter första perioden, en period där Kumla spelade bra, men den andra perioden blev än bättre.

Max Lalander gjorde 3-0 med ett handledskott i krysset efter rena mönsteranfallet. Snyggt! även 4-0 var tjusigt, Martin Andersell fick en sidledspass och dundrade in ett mäktigt slagskott bakom maktlöse Haris Becirbegovic i Tranås mål. Vem kunde tro att Andersell hade ett sånt tryck i bössan?

Några minuter senare fullbordade Andersell sitt hattrick då han påpassligt slog in 5-0 från nära håll efter fint förarbete av Robin Gustavsson. även Robert Bergh var med och passade fram til 5-0, och det var Berghs fjärde assistpoäng för kvällen. Kumlaspelarna var ruskigt bra i den andra perioden, vann skotten med 20-6 och visade hur duktiga de kan vara när spelet stämmer för dem.

"Konst spela på topp jämt"

I tredje perioden närmade sig Tranås något efter två reduceringsmål. Bland annat beroende på mannen i svartvitt som var så långt ifrån epitetet hemmadomare man kan komma. Det bekom dock inte hemmalaget att de inte hade domaren med sig denna kväll. När Kim Tallberg dundrade in 6-2 ur dålig vinkel, på ett skott som målvakten borde tagit, avgjordes matchen definitivt.

- Vi var överlägsna och gjorde ett jättebra jobb ikväll. Vi åkte mycket skridskor och jobbade sönder dem, sade tränare Håkan åhlund om matchen.

Kan ni inte spela så här bra lite oftare?

- Det är en konst att spela på topp jämt. Hockeymässigt håller vi bra klass, men det gäller att lyckas hålla en hög nivå i varje match och ge 100 procent i alla matcher med.

Sju poäng efter

Utan tvekan finns det tillräcklig kvalitet i laget för att det skulle kunna ha fler poäng och vara närmare serietoppen. Nu är det sju poäng upp till Tranås som fortfarande leder med fem omgångar kvar att spela.

I nästa match på fredag väntar IFK Arboga borta för Kumla. Ett lag man fick stryk av senast på hemmaplan efter en svag insats. Men spelar man lika bra och jobbar lika hårt som mot Tranås då blir det garanterat tre nya poäng och fjärde raka segern!